Lær dig selv at kende og få et nyt perspektiv på livet

Hvis du har lyst til noget som helst af det, de kendte filosoffer har skrevet, så ved du, at der ikke findes noget her i livet, der er vigtigere end at kende sig selv. Det er dog noget, der ikke bliver fremhævet i vores samfund nu til dags. Når vi ikke fremhæver de vigtige ting, så betyder det, at vi fremhæver nogle andre ting. Det er ikke sundt, men det er svært at forklare, hvis du ikke selv har prøvet at forstå dig selv helt i dybden.

Du kan lære rigtig meget om dig selv, hvis du bare stiller spørgsmål til alt, hvad du gør. Hvorfor købte du bland selv slik i stedet for frugt? Hvad er det helt dybt nede, der gør, at du prioriterer på den måde? Lyver du overfor dig selv, hvis du siger, at det er fordi, du lever sundt nok på andre måder? Stil spørgsmål ved alt ? og stil så bagefter spørgsmål til, hvordan du stiller spørgsmålene. Hvis du ikke reelt er nysgerrig, så virker det dog ikke lige så godt. Hvis du ikke er nysgerrig, så er det første, du bør finde ud af, hvorfor du ikke er nysgerrig.

Drivkraften bag langt de fleste former for personlig udvikling ligger i nysgerrighed, men det er desværre noget, de færreste af os holder ved lige igennem barndommen. Når vi så først bliver voksne, bruger vi det meste af vores liv på noget, som vi aldrig kunne finde på, hvis vores basale behov til mad og drikke, tag over hovedet, socialisering og så videre var dækkede uden det store besvær. Hvis det regnede med frikadeller og vi havde et skjold på ryggen ligesom skildpadder, hvad ville grunden så være til at arbejde med noget så meningsløst som at sidde på et kontor hele dagen og hjælpe en grisk virksomhed med at tjene penge?

Ny Mercedes eller nyt hus, hvad vil du helst have? For nogle er det langt vigtigere, at de har et stort hus end en god bil, mens det for andre er det stik modsatte. Nogle vil endda sige, at de hverken har brug for en bil eller et hus, og det er da også en mulighed, der er værd at overveje. Det vigtigste er i sidste ende, at du kan svare på ikke bare hvem, hvad, hvor, hvornår og hvordan, men også hvorfor. Det er i rigtig mange tilfælde det sværeste spørgsmål, men det er også det, der siger mest om os. Et eksempel på vigtigheden af at forstå hvorfor er, at de fleste har oplevet at gøre noget i længere tid og til sidst glemt, hvorfor ? men de blev ved med at gøre det, for der er jo nok en god grund til, at de gik i gang.