Renault bil bliver en del af dit hus

En dag vil du måske hænge ud i bilen på vej hjem fra arbejde. Ikke fordi du er i problemer eller noget, men fordi bilen faktisk er bygget som en del af dit hus.

Faktisk kan du bare læne dig tilbage og slappe af imens bilen kører dig hjem og når du så kommer hjem, kan du bare blive liggende, for bilen kører faktisk helt ind i stuen med dig.

Det er en ideen bag en bliver som hedder Symbioz. En bil som er blevet præsenteret af Renault. Bilen har både ekstra ben plads og plads til ekstra batterier, som er i stand til at give dit hus ekstra strøm når du er kommet hjem.

Batterierne i en Symbioz er lagt i gulvet, hvilket gør det muligt at lave mere plads i kabinen. Ideen med Symbioz er at man skal kunne sidde ansigt mod ansigt og snakke sammen imens man er på farten og alt i alt imens bilen kører af sig selv.

Meningen er at bilen kan køre af sig selv, hele vejen hjem og derefter selv kører ind i huset og helt ind i stuen. Får du en elevator i huset til bilen, så kan bilen faktisk selv tage elevatoren op, så du sidder på første salg og kigger på stjernerne ud igennem taget på bilen, som er lavet af glas. Renault har præsenteret dette koncept til et fransk motor show, hvor de viste bilen og huset frem.

Renault hus

Renault’s bildesigner Laurens van den Acker, siger at dette projekt er super spændende at arbejde med pga de mange udfordringer for ham og for hele teamet som står bag og at han tror det vil blive en kæmpe succes når det først bliver virkelighed.

Selve bilen lades op i et almindelig 230 volts stik når du er hjemme, men som noget nyt kan bilen også leverer strøm tilbage til huset hvis du har brug for det.

Lige nu er Symbioz under udvikling og der er derfor et stykke vej endnu til at man kan se sådan en bil og sådan et hus fra Renault. Men Renault siger at de vil begynde at teste en bil som har mange af de samme ting som der er i en Symbioz inden året er omme.

Renault siger også at der vil komme mange nye features til i deres nyere biler hen over de næste par år og at dette koncept er en del af Renault’s midtvejs-planer.

Lige nu, er der ikke planner om at bygge et hus eller sådan en bil, men Renault er en del af Renault Nissan (NSANF) Alliance, så måske der snart vil ske noget.