Sådan sælger du alt det overflødige og lever et simpelt liv

For nogle er minimalisme en måde at reducere ens forbrug af tøj eller makeup, mens det for andre er en livsstil, der ved at fjerne alt det overflødige giver mere værdi til de ting, der rent faktisk er vigtige her i livet. Der er ikke mange, der indtil videre har valgt at leve et helt minimalistisk liv, men det har måske også noget at gøre med, at der ikke er enighed om definitionen. For nogle er munke det ultimative eksempel på minimalisme, mens andre mener, der skal mere eller mindre til for at gøre det helt rigtigt. Uanset hvad, så er der nogle ting, man skal af med, hvis man vil leve et simplere liv.

Du skal jo først og fremmest af med huset, hvis du har sådan et. Det er klart den dyreste af de ting, der bliver købt og solgt tusindvis af gange hvert år. Om det så rent faktisk er overflødigt at eje et hus, det må du selvfølgelig selv vurdere, men for de fleste er det nok at leje et hus. Det giver en langt større frihed, da du kan flytte lige præcis derhen, du har lyst til, når du har lyst til det. Alternativt kan du med et hus og en lille have selv dyrke det meste af din mad ? og det er jo også en måde at leve simpelt på.

Det fleste danskere har vel efterhånden en bil eller to. Ligesom et hus er det noget, der koster virkelig mange penge, men som praktisk talt alle alligevel køber. Der er mange måder, man kan sælge din bil på, så det er med at sætte sig ind, hvordan man får den bedste pris. De fleste sætter formentlig bare deres bil til salg online eller smutter til den nærmeste bilforhandler og lader ham købe den for det, han nu en gang har lyst til at give for den. En mulighed de færreste danskere kender til er export af bil, hvor din bil altså i sidste ende bliver solgt til én uden for landets grænser. Det lyder måske som om, det ikke kan betale sig, da vi jo kan spare penge ved for eksempel at importere fra Tyskland, men lige så snart det er brugte biler, der er tale om, så er sagen faktisk en helt anden.

Alle de andre småting du har kan du sandsynligvis bare sælge på et loppemarked, men hvis du har nogle dyre ting som for eksempel en mønt- eller frimærkesamling, så er det selvfølgelig bedst at få den vurderet og så sælge den for sig selv. Når der er tale om virkelig mange penge eller noget, der kan være svært at vurdere, så er en auktion tit også en god mulighed, som du bestemt bør overveje.