Grønsagsris med auberginer

4 pers.

Ingredienser

1 aubergine
salt, friskkværnet peber
2-3 spsk. olie
2 dl ris
1 løg, finthakket
1 spsk. smør
2 stilke bladselleri
2 gulerødder, groftrevne
3/4 liter grønsagsbouillon
1 dl frisk, revet parmesan

Fremgangsmåde

Skær aubergine i tynde skiver. Læg dem på en tallerken og drys med groft salt. Lad dem trække i 15 minutter, skyl dem og dup dem tørre.
Steg dem i olie på en pande, sæt dem til side og hold dem varme.
Svits ris og løg i smør, til risene bliver klare. Bland bladselleri i sammen med gulerødder. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, så risene kan nå at opsuge væsken mellem hver gang. Krydr med salt og friskkværnet peber. Kog i 15 minutter. Bland den revne parmesan i lige inden servering. Anret grønsagsrisene lagvis med aubergineskiverne.