Skal din næste bil være en SUV?

For blot få år siden var de næsten ukendte her i Danmark, men de senere år er de såkaldte SUV?er blevet mere og mere populære, og der ses stadig flere af dem på de danske veje. Læs med her, hvis du spekulerer på, om din næste bil skal være en SUV, vi giver dig gode råd.

Men hvad er en SUV egentligt? De tre bogstaver er en forkortelse for Sport Utility Vehicle, altså en sporty brugsbil. Oprindeligt var SUV?er med firehjulstræk, men sådan er det ikke nødvendigvis mere, da bilen oftest bruges til kørsel på almindelige veje og altså ikke i uvejsomt terræn, hvor det kan være nødvendigt, at alle fire hjul trækker bilen. En blandt mange populære SUV?er er den flotte Ford Mustang Mach-E, men der findes også mange andre.

Den strømlinede elbil

Nogle af grundene til at Ford Mustang Mach-E er så eftertragtet er dels at den kører på el, hvilket tuner perfekt ind i tidens trend og det store fokus på klima, men også det strømlinede design og bilens alsidighed tiltrækker mange købere, for bilen er perfekt til de daglige gøremål. Det er altså ikke uden grund at Ford Mustang Mach-E er på mange bilejeres ønskeseddel, når det eksisterende køretøj skal udskiftes. Hvis man ikke ønsker en SUV, kan man overveje en Mercedes cla eller en anden bil.

Som nævnt var SUV?er indtil for få år siden mere eller mindre ukendte her i Danmark, hvori mod de i USA har været fremme i mange år. Nogle vil mene, at det hænger sammen med, at vi her i Danmark har et mindre behov for at prale og overgå hinanden, men i stedet vælger det, der er er mest praktisk og prisbilligt. En SUV fylder lidt mere og kan dermed være sværere at komme omkring med, ligesom det kan være forbundet med flere manøvrer at parkere den. Til gengæld kan man glæde sig over, hvor let det er at komme ind i bilen, for i en SUV sætter man sig ind i bilen og ikke ned, og det kan være en fordel for f.eks. gangbesværede eller meget overvægtige personer.